Geotmin | Geodetske storitve, Tolmin

Geotmin d.o.o., Pod klancem 3, 5220 Tolmin

Tolminska korita

V Tolminskih koritih so v pripravi nove varnostne ograje.

Na približno 800m dolgem odseku od Hudičevega mostu proti Zadlazu, kjer se cesta serpentinasto vzpenja proti Zadlazu je velik problem padajočega kamenja na cesto in sprehajalno pot ob strugi Tolminke. Občina Tolmin namerava na tem območju postaviti nove varovalne ograje, ki bojo zagotovile večjo varnost vsem obiskovalcem Tolminskih korit.

Tolminska korita so ena najlepših turističnih točk v naših krajih. Sprehod skozi korita nam razkrije kup znamenitosti, od sotočja Tolminke in Zadlaščice, ogled znamenite Medvedove glave in prečkanje Hudičevega mostu, s katerega nam pogled 60m v globino preprosto vzame dih. V neposredni bližini si lahko ogledamo tudi vhod v znamenito Zadlaško oz. Dantejevo jamo ali se po cesti naprej peljemo do vasi Čadrg in obiščemo ekološke kmetije, kjer nam nudijo dobro znani Čadrški sir in ostale dobrote.

V našem podjetju smo izvedli geodetske meritve ter izdelali geodetski načrt oz. posnetek terena, ki se bo uporabil v pomoč pri izdelavi projektne dokumentacije postavitve varovalnih ograj na tem območju.